3 tipuri de probleme care pot aparea in timpul utilizarii unei fose septice

3 tipuri de probleme care pot aparea in timpul utilizarii unei fose septice

Chiar daca o fosa septica este montata si exploatata in mod corect, este posibil ca in timp sa apara o serie de probleme care sa afecteze buna functionare a acesteia. Atunci cand observi orice problema, oricat ar fi de mica este recomandat sa apelezi la profesionisti pentru a te asigura ca este rezolvata situatia si ca nu te pui in pericol incercand sa actionezi pe cont propriu.

Problemele au darul de a aparea intotdeauna atunci cand te astepti cel mai putin insa, daca tii totul sub observatie poti sa eviti usor reparatiile costisitoare. Asadar, iata 3 dintre cele mai comune probleme care pot aparea in timpul utilizarii unei fose septice:

Infundarea drenajului fosei septice

Bacteriile nu pot descompune la fel de rapid precum au fost depuse materiile solide din apa menajera, fiind necesar sa se inspecteze si sa se vidanjeze in mod periodic. In cazul in care aceste operatiuni nu sunt realizate la timp namolul ajunge in campul de drenaj si in infunda.

 Atunci cand fosa septica este infundata poti sa iti dai seama de acest lucru prin a urmari cateva semne precum: balti formate deasupra drenajului, refulari ale canalizarii, mirosuri neplacute sau cresterea plantelor in zona de drenaj.

Inghetarea fosei septice

In timpul iernii inghetul este o problema destul de serioasa si poate sa apara mai ales in conditiile in care fosa septica nu a fost ingropata suficient de adanc. Principalul semn care indica faptul ca fosa septica este inghetata este ca apa nu se scurge din intalatiile sanitare. In cazul in care problema nu este remediata la timp inghetul poate fisura tevile.

Este recomandat sa nu incerci sa rezolvi problema pe cont propriu pentru a dezgheta apa din tevi. Pentru a rezolva eficient problema este mai bine sa apelezi la companii specializate.

Spargerea fosei septice

Atunci cand o fosa septica este ferita de presiunea externa atunci crapaturile nu ar trebui sa apara. In cazul in care se intampla acest lucru vei observa ca au aparut mirosuri neplacute sau ca terenul este umed sau inundat dar si ca au crescut plante.

Tot companiile specializate pot sa iti ofere cea mai buna rezolvare pentru o astfel de problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Întrebări? Avem răspunsuri!

Întrebări? Avem răspunsuri!

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi.

Andrei - Comercial / Tehnic
0751 72 10 72

Unul dintre consultanții noștri îți va răspunde la toate întrebările în cel mai scurt timp posibil.