Cum se intretine corect o fosa septica ?

Cum sa alegi cea mai potrivita fosa septica ecologica pentru casa ta

Asa cum se intampla in cazul oricarui produs achizitionat de pe piata, intretinerea corespunzatoare poate sa creasca durata de utilizare si functionare. Totodata, este important ca alegerea unei fose septice sa nu se bazeze numai pe pret ci sa fie bazata pe consultarea prealabila a informatiilor despre produs.

In functie de fiecare producator in parte, fosele septice pot avea o garantie intre 1 – 30 de ani. Un produs de calitate cu siguranta are o perioada de garantie mai mare. Insa, este foarte important ca fosa septica sa fie montata corespunzator de o echipa de specialisti cu experienta si sa respecti recomandarile acestora. Iata care sunt cele mai importante aspecte de care sa tii cont pentru intretinerea corespunzatoare a unei fose septice:

Utilizeaza un tratament pentru fose septice

Pentru o intretinere corespunzatoare a unei fose septice iti recomandam sa utilizezi un tratament corespunzator, in forma lichida care se toarna in toaleta pentru a ajunge apoi in rezervor. Este bine sa alegi un tratament realizat din ingrediente organice care sa fie prietenoase cu mediul si sanatatea umana.

Evita sa arunci obiecte de igiena personala in toaleta si consuma apa eficient

Nu arunca niciodata in toaleta produse de igiena personala, mancare solida, uleiuri sau grasimi. Acest lucru poate duce la infundarea fosei septice si sa fie necesar sa chemi o firma specializata pentru a rezolva problema eficient.

In momentul in care fosa septica se umple in mod repetat in cele din urma va cauza descompunerea eficienta a materiilor solide. Consuma apa intr-un mod eficient si economic si evita sa versi prea multe lichide in toaleta.

Programeaza regulat o inspectie si o vidanjare

Pentru a putea beneficia de o fosa care functioneaza in conditii optime de fiecare data programeaza in mod periodic verificari si realizeaza vidanjarea ori de cate ori este necesar, conform recomandarilor specialistilor.

Respectarea acestor aspecte va prelungi durata de viata a fosei septice si vei putea sa o utilizezi in conditii optime pe toata durata perioadei garantate si chiar mai mult de atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Întrebări? Avem răspunsuri!

Întrebări? Avem răspunsuri!

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi.

Andrei - Comercial / Tehnic
0751 72 10 72

Unul dintre consultanții noștri îți va răspunde la toate întrebările în cel mai scurt timp posibil.