Cum se monteaza corect o fosa septica ?

Cum se monteaza corect o fosa septica

Chiar daca sunt multi proprietari care prefera sa realizeze montajul unei fose septice pe cont propriu, acest lucru nu poate sa asigure intotdeauna o functionare corespunzatoare pe termen lung. Tocmai acesta este motivul pentru care este mai bine sa apelezi la o companie specializata in montaj fose septice. Un specialist cunoaste bine caracteristicile produsului si nu omite nici un pas important in montaj.

Un montaj corect tine seama de respectarea unor etape importante si presupune sa se evite zonele in care nu este posibila o astfel de lucrare.

Etapele realizarii montajului unei fose septice

In momentul in care se realizeaza montajul unei fose septice trebuie sa se tina cont si de tipul solului. Acesta trebuie sa fie stabil astfel incat fosa septica sa fie asezata pe o suprafata dreapta. In cazul in care solul nu corespunde caracterisiticilor atunci se utilizeaza nisip pentru a nivela solul sau se toarna beton.

Urmatorul pas este racordarea fosei septice la reteaua casei tale si se construieste campul de drenaj pentru care se utilizeaza inca doua sau trei tevi care sunt amplasate apoi in niste santuri. Deasupra fosei septice se toarna pamant si o placa de beton care nu trebuie sa fie sprijinita de rezervor. Placa de beton va fi prevazuta si cu un capac care sa acopere fosa si sa se poata realiza vidanjarea mult mai usor.

Locuri in care nu se poate monta o fosa septica

Pentru a putea intelege mult mai usor unde ar trebui montata o fosa septica este mai usor sa enumeram locurile in care astfel de lucrari nu sunt recomandate: lacuri, rauri, surse de apa potabila, pante abrupte, in apropierea copacilor mari, foarte aproape de proprietati, pe terenuri cu un trafic intens.

Este bine ca solul sa nu fie nici prea uscat dar nici sa fie predispus inundatiilor. In cazul in care solul este instabil atunci se va construi un camin din beton armat. Iar daca fosa septica este in contact cu panza freatica atunci trebuie sa fie izolata corespunzator.

Cunoscand aceste informatii vei putea avea un control optim asupra lucrarilor si vei putea sa explici mult mai usor in viitor problemele cu care te-ai putea confrunta.

SUPORT TELEFONIC – COMENZI
0768 724 724

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Întrebări? Avem răspunsuri!

Întrebări? Avem răspunsuri!

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi.

Andrei - Comercial / Tehnic
0751 72 10 72

Unul dintre consultanții noștri îți va răspunde la toate întrebările în cel mai scurt timp posibil.